חרדה דנטלית קיצונית - איך ניתן להתמודד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

13/09/2017 | 00:47 | מאת: הילה

אני בת 33 וסובלת מחרדה דנטלית בצורה קיצונית (בשל טראומה בעבר), ניסיתי שורה של אמצעים להקל על ההרגשה: רופאים מנוסים לטיפול בחרדה דנטלית, גז צחוק שעשה לי הרגשת בחילה קשה ולכן אני לא מסוגלת לטפל איתו, ניסיתי תרופות הומאופתיות (רסקיו) ואפילו קיבלתי וובן, לצערי זה לא צלח. אני רק מתיישבת על הכסא וכבר אני באי שקט משמעותי ומתקשה למלא אחרי הוראות הרופא, כך שהרופא לא מסוגל להמשיך לטפל בי. הצלחתי לפני כמה שבועות להגיע לרופא ולבצע צילומים, והרופא אמר לי שאני מוכרחה מיידית לטפל, כי המצב אצלי בפה קטסטרופלי, אבל מעבר לזה לא הייתי מסוגלת לקבוע תור לתחילת טיפול מרוב פחד. אני לא מעוניינת לעבור טיפול בהרדמה כללית (אני חוששת מזה), מה עוד ניתן לעזור לי על מנת שאוכל להתחיל בטיפול מסודר בצורה רגועה יותר?

להילה שלום רב, למעשה, (כמעט) מיצית בשאלתך את אפשרויות הטיפול באלו הסובלים מחרדה דנטלית ושאינם מעוניינים בטיפול בהרדמה כללית. האפשרויות שנותרו הן טיפול בהיפנוזה או בסדציה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים