הצורך בניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

01/09/2017 | 16:54 | מאת: מיטל

רתיתי לשאול מתי צריך ניתוח הארכת כותרת, האם יש מקרים שכתר רק מחרסינה יכול לבטל את הצורך ומה התופעות שיכולות לקרות אם אסרב?

למיטל שלום רב, הארכת כותרת הינה ניתוח זעיר שבא "לגלות" שולי שן בריאים על מנת שהכתר העתידי יוכל לחבוק את השן באופן מדוייק ושעיקר הכוח לא יהיה על המבנה-אותו תווך הממלא את חלל השן לאחר טיפול השורש. במידה ולא מבוצעת הארכת כותרת, במידה וזו חיונית, סיכויי הישרדות הכתר (והשן) יורדים. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

02/09/2017 | 12:02 | מאת: מיטל

ואם יש לי כתר קבוע ליד יכול להיות שבעקבות זה אצטרך להחליף את הכתר הנל כי אמרו שנוגעים קצת משני הצדדים במקרה שתי זה צד אחד כי זו השן האחרונה לא בינה שעקרו ויש רק לידה

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים