שאלות מאוד חשובות לרופא שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

14/11/2011 | 20:12 | מאת: דנה

1) מה זה בכלל "סד לילה"? 2) איך הסד לילה יכול לטפל לי בקליקים בלסת? 3) מה זה סד NTI? במה שונה הסד הזה לסד הרגיל? מה יותר מומלץ לקליקים בלסת? מה ההבדל ביניהם? 4) כתבת שהסחוס נפגע בגלל חבלה או עומס יתר.- אבל לא היה לי חבלה בלסת אז איך הסחוס נשחק? מה זאת אומרת "עומס יתר"? 5) מאיפה אני יכולה לקנות סד לילה?

לדנה שלום, 1. סד לילה הינו מכשיר העשוי מחומר פלסטי המותאם לשיניים בלסת העליונה או התחתונה ויוצר הפרדה בין הלסתות. במנגנון שלא לגמרי ברור מביא לרגיעה של שרירי הלסת ולהפחתה בהפעלת הכוחות במפרק. 2. הפחתת עוצמת השרירים מפחיתה את הלחץ במפרק הלסת וע?י כך מסייעת להחלמה. 3. NTI הינו מכשיר המפריד בין הלסתות. גודלו קטן יותר ויש הטוענים כי הוא יותר נוח. קיים ויכוח בין המטפלים לגבי יעילותו. 4. הסחוס נשחק עקב כוחות יתר או אנטומית- הינו דק יותר מלכתחילה ולכן פחות עמיד לשחיקה ויציבות. 5. סד לילה מבוצע ע?י מעבדת שיניים לאחר ש רופא השיניים נוטל מידות מדוייקות של השיניים. בברכה, ד?ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים