שתלים זיגומטיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

10/05/2016 | 22:54 | מאת: מאי

שלום רב עקרתי את כל השיניים בלסת עליונה. מעוניינת לשמוע מהו הטיפול בשתלים זיגומטיים, הכאב מהטיפול וזמן ההחלמה והאם יש סיכון כלשהו? תודה

למאי שלום רב, שתלים זיגומטיים הם שתלים (ארוכים משתלים רגילים) המוחדרים לעצם הזיגומה (איזור עצם הלחי) ונעשים במקרים בהם לא ניתן מסיבות אלו ואחרות ובעיקר במקרים של חסר עצם קיצוני לבצע שתלים קונבנציונאליים. לאחר ביצוע ההשתלה תתכן אי נוחות וכאב המטופל בעזרת משככי כאבים. הסיכון דומה לסיכון בהשתלה קונבנציונאלית-אי קליטת השתל. יחד עם זאת, כיוון שמדובר בשתל ארוך יחסית שכשלונו יתכן ויהיה דרמטי, למיומנות המבצע יש חשיבות מרובה. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים