כמה זמן יש להמתין בין חום לבדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/08/2018 | 09:19 | מאת: לקראת הפריה חוץ גופית

שלום רב, בבדיקות זרע קודמות יצא ספירת זרע נמוכה מאוד. אני אמור לעשות בדיקה חוזרת. לפני חודש הייתי חולה כשלושה ימים ( דלקת גרון, דלקת חניכיים, חום של 38 מעלות וליחה מוגלתית) הבנתי שחום ומחלה עשוי להשפיע על ספירת הזרע ואיכותו. מה פרק הזמן השמומלץ להמתין לאחר החום לפני שעושים בדיקת זרע? מטרת הבדיקה היא לעשות בירור לפני התחלת תהליך הפריע חוץ גופית, וגם ככה בבדיקה הקודמת התוצאות היו נמוכות מאוד. תודה רבה

20/08/2018 | 14:17 | מאת: פרופ' שחר קול

בתיאוריה - 3- 4 חודשים, כי זה פרק זמן ליצירת זרע חדש. באופן מעשי, חבל על הזמן. מציע לחזור על הבדיקה בהקדם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית