שחלות פוליציסטיות ופרוגסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

10/04/2018 | 18:14 | מאת: מיקה

היי, שמי מיקה, בת 29, יש לי שחלות פוליציסטיות (כמשתמע מהכותרת;) ) סיימתי ליטול גלולות לפני כמעט שנה. כיום אני מקבלת וסת כל 3 חודשים בערך. עשיתי סבב אחד של פרוברה ולאחריו איקקלומין וכשהגעתי למעקב זקיקים יום לאחר כדור האיקקלומין האחרון-הסתבר שהיה לי ביוץ טבעי! הביוץ היה בזמן המחזור המלאכותי של הפרוברה וכמובן שפספסתי אותו. כיום עברו שבועיים מאז הוסת האחרונה. עשיתי מעקב זקיקים ביום 4 וביום 11 אחרי הוסת, אין שום זקיק מוביל ויש מראה קלאסי של שחלות פוליציסטיות. היום כשהייתי אצל רופאת הפוריות היא אמרה שהפרוגסטרון שלי גבוה ויתכן שכדאי שאקח גלולות כדי לאזן את המצב ההורמונלי ורק אז נחזור לאיקקלומין. אלו התוצאות שהיו לי ביום 11 למחזור: אסטרדיול-241 SHBG-93.7 17oh פרוגסטרון-5.58 פרוגסטרון-3.7 LH- 15.4 FSH- 8.5 טסטוסטרון- 3.5 DHEA SULPHATE- 7.46 free androgen- 3.7 ממה עולה הפרוגסטרון? יש דרך טבעית להוריד אותו? הגיוני לקחת עכשיו שוב גלולות ואז להמשיך עם האיקקלומין? תודה על המענה, מיקה

10/04/2018 | 21:01 | מאת: פרופ' שחר קול

הפרוגסטרון בתחום הנורמה. יש להשיג ביוץ. זה המפתח. טבעי או על ידי תרופות.

10/04/2018 | 23:53 | מאת: מיקה

תודה. אם כך למה הרופאה אמרה שלא כדאי לקחת עכשיו איקקלומין? על סמך הבדיקה הזו היית ממליץ כן לקחת? תודה

11/04/2018 | 10:30 | מאת: פרופ' שחר קול

כן אם ביחידות של ננומול לליטר

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית