תת פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/11/2011 | 11:37 | מאת: מיכל

בתוצאות בדיקת דם יצא לי TSH 16.28 (אני סובלת מתת פעילות ומטופלת בכדורים - עכשיו עברתי מהאלטרוקסין לתחליף מכיוון שהאלטרוקסין לא השפיע ולכן התוצאה הגבוהה) ANTI THYROID PEROXID יצא לי 1678 האם זה אומר שיש לי הישמוטו? (לא בטוחה שמבטאת את זה נכון) מה זה אומר בעצם? מה ההבדל בין תת פעילות לבין אבחנה זו? זה אותו דבר? ומבחינת טיפול - כיצד יש לנהוג במקרה כזה שמדובר במחלה זו? האם זה אותו טיפול לתת פעילות? זה בעצם השם לתת פעילות? ושאלה נוספת: (אודה לך אם תתיחסי לכל שאלותיי, בבקשה ממך ) במצב כזה יש לי סיכוי להרות או שבכל אופן זה מקשה?

שלום מיכל אכן, יש לך השימוטו שהינה מחלה אוטואימונית בה הגוף מייצר נוגדנים ש"תוקפים" את בלוטת התריס, אלו הם ה ANTI TPO השימוטו גורמת בד"כ לתת פעילות, אך תת פעילות יכולה לנבוע גם מסיבות אחרות - מולדת, לאחר כריתת בלוטת התריס וכיוב.. הטיפול הוא אותו טיפול - לבוטירוקסין - אלטרוקסין ודומיו. ברגע שאת מטופלת ומאוזנת אין כל קושי להרות אך חשוב מאד להקפיד על האיזון לקראת ובהריון עצמו על מנת לספר סיכוי להרות ולהבטיח הריון תקין לך ולעוברך. כל עוד ה TSH גבוה יורד הסיכוי להרות. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת