עליה ואי ירידה במשקל - בלתי מוסברות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/12/2015 | 12:26 | מאת: לאה

שלום רב, בעלי בן 31 ואני פונה בשמו כיוון שהוא מיואש... בעלי שומר על המשקל באמצעות תזונה נכונה (שיטת הנקודות של שומרי משקל) ומבצע פעילות גופנית באופן סדיר מזה שנים. לפני כשנה וחצי עלה כ-20 ק"ג(!) בתוך חודשים ספורים (העלייה קרתה סביב משבר בחייו ממנו יצא לפני כשנה). אדגיש כי התפריט שהוא אכל באותה תקופה *לא השתנה בכלל, לא אז ולא היום*. מזה כשנה וחצי בעלי מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה. הוא ניסה לגוון עם דיאטת אטקינס/פליאו ודבר לא עוזר. בדיקות דם מלפני מס' חודשים היו תקינות ולא נמצאה הפרעה בבלוטת התריס. הרופאים אליו הלך התייחסו בזלזול – "לא ייתכן שלא שינית את התזונה. בטח אכלת בורקס פה או קרואסון שם אחרת לא תתכן כזו עליה משמעותית בכזה זמן קצר". זה מאד פגע בו כיון שבאמת לא שינה (לא אז ולא היום) את התנהלותו התזונתית. גם המשיך בפעילות גופנית לאורך כל הדרך. בקיצור, הוא כעת מאד מאד מתוסכל. יש לך אולי רעיון מה ניתן לעשות כעת? אולי רעיון לגורם לכך? תודה רבה, s

שלום לאה איני מכירה את בעלך ואני מציעה שיגיע לפגישה אבל אפשרות נוספת שאיני יודעת אם נשללה היא תסמונת קושינג - עודף הפרשת קורטיזול בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת