קטכולאמינים בשתן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/07/2015 | 11:05 | מאת: רועי

שלום רב, לאחר גילוי אדנומה של הפראתירויד לפני כחצי שנה (לאחר בדיקת אולטסאונד צוואר ומיפוי- MIBI), עקב סידן גבוה בדם (עד 11.5) ובשתן (379) ורמת PTH גבוהה (עד 147) נשלחתי בין היתר גם לבדיקות איסוף שתן לקטכולאמינים. תוצאות הבדיקה: Dopamine/24h: 311 טווח 0-400. Epinephrine/24h "מתחת לסף הגילוי" Norepinephrine/24h: "ערכים גבוהים מאוד. תיתכן השפעת טיפול תרופתי על התוצאה". כמו כן בבדיקת איסוף שתן אחרת לפני מספר חודשים HIAA 5'(U) תקין. בבדיקת דם הקורטיזול מעט גבוה מהנורמה Cortisol 8 am (B): 677 (הטווח 118-618). פרולקטין וטסטוסטרון בדם תקינים. 1. אשמח לחוות דעת לעניין תוצאות הבדיקה לקטכולאמינים בשתן והקורטיזול בדם. האם יש סיבה לדאגה? 2. אני צפוי לעבור ניתוח לכריתת האדנומה בחודש הקרוב. האם הדבר בעייתי לאור תוצאות הבדיקות? בן 33, ברקע מחלת קרוהן (ברמיסיה), נוטל 3-4 גרם פנטסה ליום (גם לפני וביום מתן איסוף השתן). יצוין כי עברתי לפני כחצי שנה גם בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה כולל כליות, שהייתה תקינה. תודה.

רועי שלום קרוב לוודאי שהבדיקה מושפעת מתרופות או תוספים שנטלת או מהקפדה לא מלאה על התוזנה טרם האיסוף. יש לחזור עליו ולהוסיף רמת מטנפרינים בשתן. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת