סוכרת הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/11/2014 | 19:46 | מאת: סיגלית

היי, אני בשבוע 39+0. אני במעקב אחר סוכר גבוה בצום. ללא תרופות. אחרי ארוחות הוא תמיד בסדר וגם העמסה שלי היתה תקינה. לפני כשבועיים הערכים היו טובים יחסית 85-92. ובשבועים האחרונים הערכים עלו - ועמדו על 85 -100. הרופא שבוע שעבר רצה לשלוח אותי לזירוז. הוא לא נתן אינסולין כי אמר שהערכים לא יציבים. ביקשתי לחכות עוד שבוע - בשבוע זה הערכים הם בן 90 ל 98. - לא מצליחה לאזן את זה - אוכלת ארוחת לילה שאמורה להיות בסדר - לחמית עם גבינה צהובה שמנה ואגוזי מלך, ועושה הליכה אחרי ארוחת ערב, אבל זה לא עוזר. מעבר לזה הערכת משקל בשבוע 38 היא - 3100 . אין ריבוי מי שפיר. סהכ עליתי כל ההריון 9 קילו ממשקל תקין. ואני בריאה. האם קריטי בערכים האלו לעשות זירוז? מאיזה ערך לרוב ממליצים? אם אני מסרבת לזירוז האם זה לגיטימי או שבמצב הזה והערכים הללו זה באמת מסכן את העובר בצורה משמעותית? אשמח לשמוע על אחוזים וסטטיסטיקות לפני שאני מחליטה אם לזרז או לא. אני מתכננת לידה טיבעית. אשמח לחוות דעת נוספת.

סיגלית שלום אני מציעה לך להתייעץ עם רופא נשים מומחה בהריון בסיכון. בעיקרון, אחרי שבוע 38, חוסר איזון הסוכר עלול להיות בעל השפעה שלילית על העובר ולכן כדאי לטפל באינסולין או לזרז לידה. כדאי גם לחשוב על לידה בבי"ח ולא לידת בית, מאותה הסיבה בדיוק. בהצלחה ואשמח להתעדכן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת