עלייה במשקל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/06/2014 | 08:24 | מאת: דניאל

הי ד"ר, קוראים לי דניאל ואני מאמן כושר. הגיע אלינו למכון בחור בן 21,ספורטאי מקצועי בעברו (היה מתאגרף,לוחם MMA והתעסק גם בהרמת משקולות ברמה גבוהה). עד לפני שנה,אז הבחור פרש כתוצאה מפציעה קשה שהסתבכה,הבחור היה ספורטאי בכל רמ"ח איבריו. הוא השתתף וזכה בתחרויות בארץ ובאירופה,והתאמן כ-שלוש שעות כל יום. משקל התחרות שלו היה מאה קילו עם מסת גוף רזה של כ-90 קילו והבחור היה שרירי ביותר. מאז שהוא פרש, (לפני כשנה) הוא הוריד מאוד את נפח האימונים (כחמש שעות בשבוע לדבריו) והיה בדכאון. (כאמור הפרישה הייתה לא צפוייה ועל רקע טראומתי). היום הוא הגיע אלינו עם עודף משקל מטורף של 40 קילו! (הבחור שוקל עכשיו כ-145 קילו,אומנם עדיין עם המון שריר אבל הוא מאוד מאוד השמין). מה לדעתך יכול לגרום לבן אדם (ספורטאי בעברו) להעלות 40 קילו בשנה? הכוונה היא,האם יש משהו רפואי/פיזיולוגי שעלול לגרום לכך ושעליי כמאמן להתייחס אליו? (הוא לקח אימונים אישיים איתי ואני רוצה לעזור לו כמה שיותר) שלחתי אותו גם לרופא אנדו,אבל התור שנקבע הוא לשנת 2050 בערך... המון המון תודה, דניאל

דניאל שלום רב הסיבות העיקריות להשמנה כה קיצונית הן תת פעילות בלוטת תריס או מחלת קושינג(עודף קורטיזול). את שתיהן ניתן לבדוק אפילו בתור התחלה אצל רופא המשפחה. בהצלחה ואשמח להתעדכן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת