בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/06/2011 | 16:43 | מאת: betit

האם תוצאות מעבדה לפי פרמטרים של קו"ח כללית-מעוררות דאגה? אני בת 90 ובבדיקות האחרונות יצא: creatinine 1.13 potasium 5.50 urea 56 על מה זה מצביע? תודה מראש

שלום רב הבדיקות הנ"ל מעידות על תפקוד הכליה. הקראטינין CREAT תקין. אוראה UREA מעט מוגברת קרוב לוודאי כביטוי של צום נוזלים לקראת הבדיקות, ואין לו חשיבות במקרה שלך. האשלגן POTASSIUM מעט גבוה, קרוב לוודאי כתוצאה מטיפול תרופתי למשל עקב תרופות ליתר לחץ דם/תרופות משתנות וכיוב...או עקב המוליזה של הדם, עקב קושי מכני טכני בלקיחת הדגימה.מומלץ לפנות לרופא המטפל בשאלה זו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת