מיקרו אדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/03/2013 | 14:00 | מאת: אבי

בן 52, לפני 12 שנה בעקבות NIPPLE PAIN נמצאה מיקרואדנומה בהיפוזה שאינה מפרישה למעט ירידה ניכרת בטסטוסטרון (הכללי, החופשי ו BT). בתקופה האחרונה עקב כאבי ראש חזקים, טכיקרדיה ולחץ דם תנודתי בוצע ברור אנדוקריני שהעלה מספר תמיהות: 1. רמת קלציטונין מוגברת 23 בערכי מכבי 2. מבחן גירוי קלציטונין חיובי עם קלציום. עלייה פי 17.5 מהערך הבזאלי. 3. הדמיית GA68 ללא קליטה בתאירואיד כמו"כ אין ממצא סונוגרפי. 4. מטנפרינים באיסוף שתן 329 בבדיקה ראשונה ו 430 בבדיקה שנייה (בערכי מכבי) 5. מטנפרינים בדם באיכלוב 47 (באמצע הטווח) 6. קטאכולאנימים באיסוף שתן במכבי תקינים, באיכלוב גבוהים ב 50% מהערך הגבוה. 7. דיקור אקראי בתאירואיד העלה תמונה של תאיראודיטיס אך לא נמצא TPO ולא נוגדנים לתאירוגלובולין כולל תפקודי בלוטה תקינים. 8.בדיקה למוטציית RET שלילית בייעוץ אונקוגנטי התבקשה גם בדיקת VHL ו SDH שעדיין לא בוצעו. 9. מבחן קלונודין עם ערכי פתיחה שך הקטכולאנימים נמוכים מאוד כך שהירידה לדעת הרופאים לא מסייעת לשום כיוון. 10.IGF-1 בערכי מכבי(תוצאה מאתמול) 282 (ערך עד 225) בבדיקה קודמת בספט, 2011 216 ד"ר ברק, מקווה שלא החסרתי פרטים חשובים (קיצרתי כדי לא להלאות...) וברשותך אשאל לניסיונך. 1.יש מחלוקת בין הרופאים אם לבצע כריתה מניעתית של התאירואיד כולל דיסקציה צווארית מלאה או רק התאירואיד (או כלום!) 2. האם ערכי IGF-1 בהכרח מעידים על אקרומגליה (MRI אחרון בוצע בספט 2011)גובהי 191 ס"מ ושוקל 107 ק"ג(מבנה גוף מחשיד) מהי הדרך הנכונה ביותר לשלילת או אישור פאו במקרה מוזר זה? תודה וסליחה על האריכות!

אבי שלום נשמע לי שהמקרה שלך חריג ומעורר כמה שאלות, קטונתי מלהציע הצעות ואין ספק שאין תשובות חד משמעיות. אבחנת אקרומגליה מתבצעת ע"י העמסת סוכר ולא ערכי IGF בלבד. האם בוצעה הדמיה לחפש פאוכרומוציטומה? רמת כרומוגרנין A? בהצלחה ובחירות נכונות.

09/03/2013 | 20:49 | מאת: אבי

ד"ר ברק תודה! אבקש בדיקת העמסת סוכר ל GH כרומוגרנין A היה תקין 75 (במכבי כמובן) כמו"כ גסטרין וHIAA5 יש לי עוד שובעיים בערך מיפוי MIBG תודה על תשובתך ותודה למכבי שמאפשרת עוד ערוץ מידע לכלל האוכלוסיה ומבוטחי הקופה בפרט שבוע טוב אבי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת