הסרת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/07/2012 | 17:23 | מאת: אור נחמן

במקרה ובגלל בדיקה אחרת נתגלה אצלי גידול בבלוטה. לאחר בדיקה נראה באונה השמאלית באספקט אחורי הודגם קשר סולידי עם הסתיידויות בתוכו בגודל 1.7 ס"מ – עם זרימת דם. סמוך אליו קשר דומה בגודל 0.7 ס"מ. איסטמוס תקין. לא הודגמו בלוטות פרא טירואיד מוגדלות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לאחר מכן הופנתי לעשות f.n.a באונה השמאלית. התוצאה הראתה סרטן פפילרי והומלץ לי על ניתוח להורדת הבלוטה. שום דבר לא כואב לי ורק במקרה עלינו על זה ( כתוצאה מבדיקה אחרת). אם זה סרטן שלא מתפתח האם חובה לנתח ואולי אפשר להיות במעקב ולראות אם יש צורך על ניתוח.

שלום רב מקובל לבצע כריתה של בלוטת התריס כאשר מדובר בסרטן פפילרי, מכיוון שהוא עלול להתפשט ולשלוח גרורות. הניתוח אינו מסובך וההחלמה מהירה, ולאחריו מקובל גם לתת טיפול ביוד רדיואקטיבי. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת