השלכות עתידות של סטרואידים בשאיפה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/12/2020 | 21:54 | מאת: רעות

שלום, אני בת 37. עם שחלות פוליציסטיות ותנגודת לאינסולין. האסתמה החמירה בשנתיים האחרונות והפכה לקשה,ועברתי למשאף פוסטר 8 שאיפות ביום. רופא אחד אמר לי שזה בערך שווה ערך לקצת פחות מ 2 מ"ג פרדניזון. עשיתי תור טלפוני בקופה עם רופא אחר לאסתמה שאמר לי שזה מינון גבוה ושהנזקים שזה יעשה להם הם גדולים במינון כזה ושאני חייבת לנסות להוריד לחצי. הסברתי לו שניסיתי ואני לא מאוזנת והוא רוצה שאקח יותר מרחיב סימפונות ופחות סטרואידים בנשיפה(שיטה שהרבה רופאים מתנגדים אלייה וגם הרופא הראשון התנהג אלייה) אשמח לברר: מה יכול להיות ההבדל בין נאמר 1 מ"ג פרדניזון בשאיפה בהבדלים של 1 מ"ג לעומת 2 מ"ג כשמדובר על צפיפות עצם, סוכר ובכלל השלכות עתידיות על הגוף? האם באמת ההבדל של ה 1 מ"ג יותר בשאיפה קריטי מבחינת השלכות עתידיות לעומת המינון הקטן בחצי? תודה מראש

רעות שלום אני לא מתמצאת במינונים של משאפים אבל על פניו 1-2 מג פרדניזון ליום בבחורה בגילך ועוד במשאף, לא אמור להיות מסוכן ואם יש צורך לקחת כדי לטפל באסטמה אז זה מה יש. חשוב לעקוב אחרי לחץ הדם והסוכר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת