איזה בירור צריך עם היפו כזה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/11/2020 | 14:04 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני בת 39 עם שחלות פוליציסטיות ותנגודת לאינסולין. לוקחת כדור גלוקומין 1 ביום וכבר כמה שנים הסוכר בנורמה וגם ה a1c.(התנגודת אובחנה עם סוכר 85 בכלל בהעמסת סוכר). כבר שנים שאם אני לא אוכל מעל ל 4 או 5 שעות אז תהיה לי היפוגליקמיה. חשבתי שזה אמור להיות ככה לרוב האנשים, ולאחרונה הבנתי שלא ואחות אמרה לי שזה מצריך בירור נוסף. איזה בירור ניתן לעשת במצב כזה? אילו בדיקות יעזרו לכך? בבדיקת הדם האחרונה הסוכר היה הכי נמוך מאי פעם. יצא לי 70 שזה בנורמה אבל בקצה הטווח, ודווקא בתקופה הזאת אני במשקל גרוע שלי. כל השנים עשיתי ספורט והייתי במשקל יותר נמוך, אך עקב החמרה באסתמה אני לא יכולה לעשות ספורט ואני עם היקף בטן של 106... שוקלת 73 על 1.62(ההשמנה מרוכזת בבטן). תודה מראש

היפוגליקמיה (סוכר מתחת 70) כמה שעות אחרי אוכל, נפתרת בד"כ עם שינוי תזונתי ולכן כדאי לנפות לתזונאית. הסיבה היא כנראה עודף אינסולין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת