סוכר, קרוהן, תת משקל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/10/2020 | 13:45 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 52. ידוע על קרוהן. עברתי שנתיים פחות טובות וירדתי בחדות במשקל עד BMI=14.5 ואני מאוד מאוד רזה עם תזונה לקויה עם מעט מאוד סיבים כי נמנעת מפירות וירקות. אני בדיאטה של עליה במשקל. אבל לא יכולה לאכול הרבה בגלל שהתפתח גם קצת גסטרופרזיס. מאוד חשוב לי לעלות כדי להרגיש טוב וגם להראות טוב יותר. כדי לעזור לעלות במשקל מזה חצי שנה אני שותה כל יום 5 פחיות קולה או לפעמים במקום זה סתם מים חמים עם 3-4 כפיות סוכר. בבדיקות הדם בצום הסוכר שלי עומד על כ 85-88 ( לפני שנה היה כ 70-75 ). אני עושה בדיקות כל 3 חודשים. האם כל עוד הסוכר בצום הוא עד בערך 90 אני יכולה להיות שקטה שלא סביר שיהיה לי סוכרת בגלל שתית הקולה והמים עם סוכר? ברגע שאגיע למשקל סביר עוד 3-4 קילו אז אפסיק לשתות קולה ומים עם סוכר. תודה רבה

דניאלה שלום הדרך לעלות במשקל אינה דרך צריכת סוכרים, ממליצה לך להגיע לדיאטנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת