סימבסטטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/08/2020 | 09:49 | מאת: א

שלום ד"ר. סבא שלי בן 89. ברקע היפרליפידמיה, יתר לחץ דם, אי ספיקת לב, היצרות של המסתם האאורטלי, קוצב לב. לפני 20 שנה עבר צנתור. מטופל באקספורג, סימבקסון 40. לפני שנה כולסטרול היה 126 LDL 73. היום כולסטרול 151 LDL 94. אנחנו מתלבטים האם לשנות את הטיפול. מצד אחד, יש עלייה בכולסטרול. מצד שני, החלפת תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי. 1 - מה יעד הרצוי אצלו? 2 - האם לדעתך כדאי לנסות להחליף? אם כן, לאיזה תרופה - אטרובסטטין או רוזבסטטין (שהבנתי שטובה יותר ומתפנה באופן שונה) ובאיזה מינון? אמרו לנו שאפשר גם להוסיף אזטרול אבל אני לא חושב שיש צורך. האם מעכבי PCSK9 בסל אצלו? תודה

שלום רב אני מציעה להתיעץ עם הקרדיולוג לגבי ערך המטרה שלו. לרוב אחרי צנתור רוצים LDL מתחת ל 70. דוקא השילוב עם אזטרול יכול להיות יעיל ובלי להעלות סיכון לתופעות לוואי אך כמובן כל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת