תסמונת/מחלת קושינג משימוש יתר בסטרואידים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/08/2020 | 21:30 | מאת: אמא

הבת שלי קיבלהבמשך שנתיים וחצי המון פרדינזון בגלל האסטמה שלה, בתקופה הזאת החלה אצלה עלייה קיצונית במשקל והתעלפויות לאחר הפסקת הפרדינזון ומעבר למשאף התסמינים לא הפסיקו והתקדמו לפירכוסים.. ביקשתי לעשות לה בדיקה לקורטיזול בשתן 24 שעות והיא יצאה תקינה, האם זה שולל לחלוטין את תסמונת קושינג? עובדת עצות

לא במאה אחוז אבל נשמע לי שיש לשלול דווקא אי ספיקת אדרנל, מוטב להגיע לבירור מסודר

08/08/2020 | 22:34 | מאת: אמא

קודם כל המון תודה ד"ר על התגובה אבל בגלל שיש דברים שאני לא יכולה לכתוב כאן, האם אי סםיקת אדרנל יכולה להתאים גם כשעולים כשעולים במשקל והבדיקות דם ושתן לא מראות דבר?

עליה במשקל לא מתאימה אבל תסמינים אחרין אולי כן, מאחר ואין לפני את התמונה המלאה אין לי מושג

09/08/2020 | 10:49 | מאת: אמא

אני יתגבר על מחסום הבושה כי את בטח תביני אותי בתור אמא, אני עם הסיפור הזה הרבה זמן וחוץ מלדחוף לילדה כרגע טופמקס כדי שיעזור לה לא הגעתי לשום מקום אלא רק להיות בהיכון כל הזמן ולא לישון בלילה. אם יכול להיות מצב כזה גם כשהבדיקת נתרן ואשלגן בסדר, אז אני מאוד רוצה להגיע אליך בהקדם כי היא אמורה להתגייס עוד 3 חודשים וכרגע אני לא סומכת על אף אחד כי כל פעם אמרו לי משהו אחר וחוץ מלדחוף לה תרופות לא קיבלתי תשובה. ניסיתי להסתכל על התורים במכבי והם לשנה הבאה ובפרטי לא מוכנים לקבוע תור כי היא שייכת למכבי. אני ממש מתחננת אם צריך להגיע אלייך. סליחה על הנודניקיות

אני לגמרי מבינה אבל חוץ מלנסות לתפוס תור שבוטל, אין לי לצערי פתרון, אבל יש במכבי המון אנדוקרינולוגים מצוינים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת