ערכי סוכר גבוהים לאחרונה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/06/2020 | 19:23 | מאת: שרון

שלום ד"ר, אני בן 32 עם מחלת קרוהן. בגיל 20 חוויתי אשפוזים בגלל המחלה ולקחתי סטרואידים שבגללם פיתחתי סוכרת משנית שחלפה לאחר שהפסקתי עם הסטרואידים. מגיל 20 ועד היום לא היו לי ערכי סוכר חריגים (לעיתים היו גבוליים). בתקופה האחרונה אני נמצא בסטרס ממושך (עבודה וחיים אישיים) ושמתי לב שהסוכר שלי בבוקר לאחר צום הינו סביבות 100. מה שחריג הוא שהיום למשל לאחר שעתיים של ארוחה (לא מאוד גדולה ועתירה בפחמימות) הסוכר שלי היה 170. (אח"כ התחיל לרדת) *אציין שאני מאוד מקפיד על התזונה בחודשים האחרונים ועושה ריצות 2-3 בשבוע. ביקשתי מרופאת המשפחה לעשות בדיקת דם שתכלול HBA1C- האם עליי לקבוע תור לרופא סוכרת? האם מדובר בתופעה שיכולה לקרות בגלל סטרס ולחץ? תודה על העזרה ד"ר!

שרון שלום סטרס אכן עלול להעלות סוכר אך יש לבדוק את מצבך לעומק בכדי לוודא שאינך מפתח סוכרת. ברוב המקרים רופא המשפחה יכול לטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת