סידן מוגבר בדם Calcium

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/05/2020 | 13:17 | מאת: אור

ד"ר יקרה שלום אני סובלת מאוסטיאופורוזיס וחוסר ויטמין D -18 אני נוטלפת כל יום 2000 יחבל ויטמין D עקב כך, בבדיקות המעבדה לפני חצי שנה : CA- 10.10, ALB-4.8 ,PHOSP- 4.8 , TSH -1.54 ,PTH-45 VIT D-18 ,URIC ACID- 6.9 לפני שבוע : TSH- 0.67 , PTH -11.6 , CA-11.3 ,ALB-5.1, PHOSP-3.2 , URIC ACID-7.7 ,VIT D-60 הרופא שלי הסבירה שלפני חצי שנה היתה כנראה הפרשת ההורמון PTH בצורה קלה מכיוון שהוא פיצה על חוסר ויטמין D ורמת סידן תקינה בדם. ולפני שבוע PTH תקין עם רמת סידן מוגברת . כמו כן אני סובלת מצרבת קשה . אני מאוד סובלת אודה לשתובתך מה דעתך על הנושא והאם את ממליצה להרחיב יותר את הנושא להמשך בירור.

אור שלום הייתי פונה לאנדוקרינולוג לשלול מצב שנקרא היפרפרהתירואידיזם- הפרשה מוגברת יחסית של PTH שגורמת עודף סידן

18/05/2020 | 19:18 | מאת: אור

ד"ר שלום , רציתי לדעת רק האם למחלה הזאת שאבקש לשלול יש סוג של טיפול תרופתי חוץ מניתוחים? כי אני לא מוכנה לטפל באופן שהוא לא תרופתי. אודה לתשובתך .

לרוב הטיפול הוא ניתוח (פשוט וקצר יחסית)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת