3 חודשים אחרי לידה - אודה לייעוץ

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/05/2020 | 01:52 | מאת: שיר

שלום רב דר', לפני כשבועיים- שלושה בערך החלו לי כאבים ברום הבטן שממש הכניעו אותי. התקף כאב אחת ליום בערך בטווח של חצי שעה - שעתיים. פניתי לרופא המשפחה והייתי בטוחה ששוב יש לי את החיידק הליקטובקטר. לאחר תשאול, רופא המשפחה נתן לי לבצע מספר בדיקות דם פלוס בדיקת הליקטובקטר (שיצאה שלילית). מה שכן, גילינו רמות חריגות בתוצאת ה tsh שיצאה 85 ותוצאת t4 שיצאה 5.4 (וגם הכולסטרול יצא גבוה 279, טריגולציטים 352, non hdl cholesterol 234 למדדים אלו לא הייתה התייחסות מיוחדת מצד הרופא) הרופא משפחה החליט לבדוק קצת מעבר בעניין הבלוטה לאחר תוצאות אלו, ו כשלושה ימים לאחר מכן ביצעתי שוב בדיקות דם. להלן התוצאות: Tsh -45 T4- 5 Thyroid peroxide ab- גדול מ 1300 Thyroglobulin tm-69 רופא המשפחה סבור שמדובר בסוג של דלקת לאחר לידה . (אני 3 חודשים לאחר לידה) ןכמו כן החליט לשלוח אותי ךאולטרסאונד בלוטת התריס ובלוטת הלימפה. בהתחלה לא היה בטוח אם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי, אך לאחר הבדיקה השניה החליט לתת לי יוטירוקס 50 מג ביום. אציין שהמשקל שלי ממשיך לטפס בשבוע האחרון למרות שדווקא אני אוכלת הרבה פחות והבטן שלי כמו אישה בחודש 8. האם המינון כרגע מספיק עבור משקלי 76 קילו? או שמא עדיף לא לקחת טיפול תרופתי כרגע אם זה דלקת לאחר לידה שאמורה לעבור מעצמה כמו שרופא המשפחה סבור? האם בנתונים אלו ייתכן חלילה בעיה מעבר לדלקת כגון ממאירות בבלוטת התריס? אינני יודעת מה היו הערכים במהלך או לפני ההריון מכיוון שמ2017 לא נבדקתי לtsh למרות שבפברואר 2018 ילדתי גם. בנוסף, בדצמבר 2018 הייתה לי הפלה עם גרידא. אשמח לקצת הארות ממך בבקשה. תודה רבה לך

שיר שלום מאד ייתכן וזו דלקת אחרי לידה POST PARTUM THYROIDITIS ולא בהכרח שיש צורך בטיפול אך על מנת לקבל החלטה יש להגיע למפגש פרונטלי עם אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת