ערך TSH גבוה בהריון- קיבל התייחסות רק אתמול- שבוע 19

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/04/2020 | 21:03 | מאת: טלי

ניכנסתי להריון ספונטני ומיד הופניתי לבדיקות על ידי רופא הנשים. בבדיקות אפשר היה לראות שערך הtsh גבוה- 5.7. חשוב לציין, מעולם לא היו לי בעיות בבלוטת התריס. יצרתי קשר עם המרפאה והופניתי לבדיקה חוזרת- שם כבר יצא הערך הבא: 6.78. הt4 עומד על 12.8, כלומר יחסית בטווח. לא יצרו איתי קשר אז הלכתי לרופאת נשים (רופאה חדשה שלא טיפלה בי בעבר) - היא עברה על כל הבדיקות ופספסה את הערך הלא תקין. אתמול הלכתי אליה שוב וזו הודתה שזה לא תקין- וקיבלתי אלטרוקסין 50 מק״ג. בעצם, בין שבוע 6 (בדיקה ראשונה) לשבוע 19 (קבלת טיפול) לא טופלתי. אילו מומים יכולים לקרות לעובר? האם בדיקת מי שפיר תוכל לאתר אותם?

טלי שלום בערכים כאלו רוב הסיכוי שלא נגרם נזק. תת פעילות קשה יותר של בלוטת התריס עלולה לגרום ירידה קלה ב IQ של העובר ולא למומים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת