HBA1C , סוכר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/02/2020 | 20:09 | מאת: גלעד מפרדס חנה

שלום אני בן 53 רזה מאוד. סובל ממעי רגיש די קשה. שומנים בדם תקינים. התזונה שלי לא טובה אוכל הרבה לחם פשוט והרבה סוכר. מנסה לשפר את התזונה עם דיאטנית. הסוכר שלי בצום 10 שעות בבוקר היה עד לפני כשנה וחצי כ 70-75 מזה כשנה הוא עולה בהדרגה היה 80 אחכ 85 ובאחרונה בשתי בדיקות כ 90. ביצעתי בדיקת HBA1C ויצא תוצאה של 5.2 אחוז. לפני 3 חודשים היה 5.1 אחוז. אציין שיש לי קצת אנמיה. תמיד היה לי המוגלובין 14 אבל בחצי השנה האחרונה ירד לכ 12.5 כנראה בגלל תזונה לקויה. רציתי לשאול 1. האם ה HA1C של 5.2 אומר שאפשר להיות שקט שלא מפתח כרגע סוכרת? 2. מדוע הסוכר בצום הולך ועולה? 3. קראתי שכשיש אנמיה ה HA1C האמיתי גבוה יותר. יכול להיות שהתוצאה היא 5.2 ובעצם זה יותר גבוה אפילו מעל 6 ואני מפתח סוכרת? תודה רבה

גלעד שלום A1C מושפע מאנמיה אך קרוב לוודאי לא בערכים שציינת. רמות הסוכר וה A1C תקינות מה שאומר שכרגע אינך סובל מסוכרת, מה עתיד לבוא, אין לדעת וזה תלוי כמובן בתזונה משקל היסטוריה משפחתית ועוד וכמובן שתזונה כמו שתיארת אינה מומלצת לטווח ארוך.

27/02/2020 | 22:13 | מאת: גלעד מפרדס חנה

תודה רבה על התשובה. אתחיל לעבוד עם דיאטנית על התזונה. אם ה HA1C כרגע תקין והסוכר תקין 90 אז האם יכול להיות שפתאום תוך יום אחד יהיה לי סוכרת המבוגרים ( לא נעורים )? או שזה לא סביר ואם אני כל חצי שנה בודק סוכר ו HA1C תקין אז אפשר למנוע את זה בזמן מלהפוך לסוכרת? תודה רבה

סוכרת סוג 2 תלויה מאד במשקל ותזונה וסיפור משפחתי ולרוב מתפתחת בהדרגה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת