HbA1C לא נמוך, למרות הקפדה מקסימלית על מיעוט פחמימות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/11/2019 | 19:53 | מאת: מיקי

שלום רב, בן 72. מאד מקפיד על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך. בכל הבדיקות אקראיות שאני עושה עם מד גלוקוז שיש לי, תמיד הגלוקוז לא מעל 100 . ובכל הבדיקות בבוקר שאני עושה הסוכר מתחת ל100, כך שזה לא גלוקוניאוגנזה שקורית בלילה. ובכל זאת, HbA1C לא נמוך. אלא 6.2. כבר כמה שנים. במשך שנה וחצי לקחתי מטפורמין, 3 פעמים, וזה ירד ל6. שאלתי אליך: מה עוד יכול לייצר גליקצייה של חלבונים, חוץ מרמות גלוקוז גבוהות ? א. מבחינת תהליכים בתוך הגוף ? למשל נטילת סטטינים. אבל עוד תהליכים ב. מבחינת מזונות שהם לא פחמימות, אבל , למשל מכילים אקרילאמיד, או Advanced glycation end products תרופות שאני לוקח - אקספורט 5/160 - יוטירקס 50 מק"ג - ליפיטור 10 מ"ג, 3 פעמים בשבוע תודה מראש מיקי

מיקי שלום אין לי מושג, נדרש בירור מלא.ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת