תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/06/2019 | 12:40 | מאת: ישראל

היי, אני חייל בן 21... בגיל 18 אבחנו אצלי תת פעילות והתחלתי טיפול מינמלי של 50 מ"ג סינטרויד... היו חודשים שנטלתי וחודשים שלא. לפני מעל חצי שנה, לפי המלצת רופא מומחה הפסקתי את הטיפול התרופתי כי לדעתו איני זקוק לכך כיוון שהערכים של T4 T3 היו תקינים מאז ומעולם ורק הTSH היה מוגבר, (8 במקרה הגרוע) מינימלית. היום לאחר מעל חצי שנה, בבדיקת הדם האחרונה התוצאה הייתה TSH (4.5)u והt4 t3, בטווח הגבוהה של הנורמה. ולכן לטענתו אין שום צורך בטיפול והתלונות שלי לגבי עצבנות, נדודי שינה, ומצבי רוח הן מגורם אחר... שאלתי היא, האם באמת איני אמור להרגיש תסמינים לפי התוצאות האחרונות? ואיזה עוד בעיות הורמונליות יכולות לגרום להרגשות שאני חש ששווה לבדוק? תודה.

ישראל שלום מה ערכי ה T3 T4 והאם אתה לחלוטין ללא טיפול תרופתי כרגע?

24/06/2019 | 22:18 | מאת: ישראל

לאחר כ7 חודשים ללא טיפול תרופתי בכלל, הנתונים הם: TSH- 4.52 T4- 12.2 T3- 5.1 לא נוטל שום תרופה!

הבדיקה תקינה, לא מסבירה סימפטומים

26/06/2019 | 08:00 | מאת: ישראל

מפתיע מאוד לראות שהבלוטה התאזנה בעצמה, האם זה דבר שאת מכירה ממטופלייך? ואם תוכלי בבקשה לענות לשאלתי, האם יש בדיקה אנדוקרינית שאת ממליצה לי לבצע שיכולה להסביר את הסיפטומים שציינתי?

כן, רואים לעיתים לגבי שאלתך השניה בלי לראותך אין לי מושג מה הכוון אם בכלל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת