רמת סוכר בצום ממושך יותר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/06/2019 | 08:13 | מאת: בן

שלום, בשל עניין תורשתי של הורה החלתי לבצע בדיקות דם באמצעות מד סוכר. לא מוגדר כסוכרתי או טרום סוכרתי בשלב זה. בד"כ מסיים ארוחה אחרונה עד שעה 19:00 בערב ונמצא בצום עד למחרת בבוקר,בבדיקות הללו שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה: כאשר בודק את רמת הסוכר בצום של 6-11 שעות אז התוצאות נמצאות בטווח של 86-91,אולם למרבה הפלא רמת הסוכר בצום של מעל 12 שעות דווקא עולים לרמה שבין 94-97 האם את מכירה תופעה כזאת נורמטיבית באדם אשר אינו מוגדר כסוכרתי?האם מייצג בעיה של תנגודת אינסולין? רקע כללי: מבצע פעילות גופנית קבועה ומשקל תקין( אפילו רזה) בדיקת ה A1C 5.4. יש לציין שרמת קורטיזול בבוקר כ 530. תודה

בן שלום אכן, צום ארוך עשוי להעלות את רמת הסוכר במנגנונים שונים כמו גם תסמונת השחר ואחרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת