בדיקות שעשיתי אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/05/2019 | 17:15 | מאת: יוני

אהלן האם יכול ליהות פרולקטין ממש גבוה שהוא לא קשור לגידול ? ואם כן איך מטפלים בו ? עשיתי mri מוח אם חומר ניגוד והכול תקין באיזור האוכף והבלוטה לא נמצא שום ממצא חריג, מה שכן הפרולקטין אצלי אלף וקצת מפעם אחת שבדקתי( לא בדקתי שוב ) נניח ואבדוק שוב וישאר גבוה מה עושים ? כי גידול שפירי זה בטוח לא אחרי הבדיקת mri .. האם יש טיפול תרופתי או משהו אחר ?הmri היה תקין מטרת הבדיקה בפרוטוקול היה האוכף הטורקי אני מבין גם שmri מסתכלים על כול המוח... הכול היה תקין מהפענוח שקראתי, אבל יכול ליהות שהם יתמקדו בבלוטת יותרת המוח בדבר רק שקשור לפרולקטין ופיספסו ממצא אחר מהיפופיזה ? הכוונה גידול שפיר אחר אולי ?להלן תוצאות: Mri אוכף תורכי ללא ועם גדוליניום סיבת ההפניה: חום, כאבי ראש, פרולקטין גבוה. הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T2, T1,DWI. מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה תקינה של הגבעול והבלוטה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים. במח- חדרי המח תקינים. רקמת המח תקינה. לסיכום: אין עדות להפרעה מבנית. זה בדיקה מקיפה של המוח ? האם יכול ליהות שפיספסו דברים אחרים בבלוטת יותרת המוח ?

שלום זו בדיקה של כל המוח והיפופיזה. פרולקטין גבוה יכול להיות מסיבות שונות כמו ביצוע לא נכון של הבדיקה, תרופות ועוד. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת