פרולקטין בדם גבוה...........

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/04/2019 | 19:06 | מאת: תמיר

שלום רב נמצא לי ערך גבוה של פרולקטין בדם 1200 אני אמור לחזור על הבדיקה אם הערך יהיה שוב גבוה אז זה מחייב mri ? לשלול גידול הורמנלי ? או שאפשר להתחיל טיפול תרופתי כי הבנתי שיש טיפול תרופתי נגיד לפרולקטימונה (אם אכן זה זה ) יש ברומוקריפטין קאברגולין ועוד תרופות. בדיקות דם תריסיות לב סיטי רגיל ועוד בדיקות תקינות כי אני יודע שלצורך ההיפופיזה צריך לבצע mri שניסיתי לברר וחודשים עד שיש תור פנוי כי הבנתי שסיטי זה לא הבדיקה הטובה ושלא רואים תאיזור הזה במוח אני בן 28.. שאלתי היא אם הערך הגבוה בדם יחזור 1100 נניח זה להתחיל טיפול תרופתי? או מחייב mri ? והאם בכלל ערך כזה מחייב התייחסות אודה לך מאוד על תשובה.. כי אני חש לחץ בראש תקופה לא כואב אבל אי נוחות נוטל קלונקס 0.5 שעוזר מידי פעם........

תמיר שלום אם אתה לא מקבל תרופות שעלולות להעלות פרולקטין אז לרוב יש לבצע MRI כדי להגיע לאבחנה ולרוב גם אין דחיפות

11/04/2019 | 12:35 | מאת: תמיר

שלום אני מיועד לct ראש אם ובלי חומר ניגוד באותה בדיקה האם זה יכול לשפוך מידע על איזורים בהיפופיזה ? כי הבנתי שרק mri רואה יותר טוב הבעיה היא התורים הארוכים.. והאם לא מסוכן ליהות זמן רב אם ערכים כמו שציינתי של פרולקטין גבוהים....

נכון, ב MRI רואים טוב יותר את האיזור הזה של המוח, לא מסוכן לתקופה קצרה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת