טסט' נמוך בלי שום סיבה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/03/2019 | 15:32 | מאת: ספורטאי

שלום, אני בן 30, רקע של אנורקסיה מגיל צעיר אבל כיום אוכל תקין ושומר על BMI 23. סובל מעייפות כרונית כבר המון שנים, שבין היתר משפיעה על ההתאוששות שלי אחרי פעילות גופנית (אבל לא רק). בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מאוד (5-7nmol/L כאשר הגבול התחתון הוא 8.4) כבר הרבה שנים. אני לא יודע אם זה קשור, אבל RBC, PLT טיפטיפה מתחת לנורמה, וMCH + MCV טיפטיפה מעל הנורמה. כל שאר הנתונים תקינים לחלוטין. עד היום אף אחד לא ידע להגיד מה הבעיה. ניסיתי טסט' ג'ל וגם בזריקה אבל לא עזר בכלל. 1. מה יכולה להיות הבעיה? 2. לפי מה שהבנתי נתוני הביוכימיה קרובים לאנמיה, אבל האם הטסט' משפיע על זה או שזה משפיע על הטסט' או שאין קשר בין השניים? אשמח לכל כיוון אפשרי כי אני כבר נואש. כמובן שהטסט' הנמוך פוגע במצב הרוח, אימפוטנציה וכל מה שקשור.

שלום לך טסטוסטרון נמוך גורם אנמיה.סביר להניח שיש קשר לאנורקסיה אבל יש לבצע בירור אצל אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת