טסטוסטרון נמוך: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גיל המעבר בגברים: לעבור בשלום - ואף לצמוח מהשינוי

מעטים מודעים לכך שגם גברים מתמודדים עם גיל המעבר (אנדרופאוזה). מה ניתן לעשות? שילוב של פעילות גופנית, תזונה, טיפול CBT ונטילת תוסף טסטוסטרון. קשה לך בגיל המעבר? גבר מי שלא מדחיק! כל שלב בחיים כולל התמודדויות ייחודיות: בגיל ההתבגרות, אנו מגבשים את האופי שלנו ומנסים להתמודד עם ההשלכות הבלתי נעימות של ההורמונים המשתוללים בגופנו. לעומת זאת, החל מהעשור החמישי בחיינו, אנחנו מתחילים להתמודד עם בעיה שונה לגמרי. גיל המעבר אינו תופעה המאפיינת רק את המין הנשי. גם גברים מתמודדים עם גיל המעבר, גם אם תסמיניו שונים. כך, לפתע, השיעור של הורמוני מין כמו טסטוסטרון מתחיל לצנוח, הסיכון לסרטן ולמחלות אחרות עולה ובמקרים רבים עולים גם קשיים פסיכולוגיים שלא הכרנו בעבר. כדי להתמודד עם המצב החדש, חשוב להכיר את השינויים הצפויים בתקופה זו ולהיערך לשינויים בצורה הטובה ביותר. ריכזנו בשבילכם את כל המידע שחשוב לדעת על התקופה המטלטלת הזאת.   חשוב להגיע אחת לשנה לבדיקות שגרתיות אצל...
ללמוד עוד על טסטוסטרון נמוך
פרבנים משפיעים על איכות הזרע-תמונה

גברים, שימו לב: מחקר חדש מצא כי כימיקלים נפוצים (המוכרים...

מאת: ד"ר עמית...
28/08/2017
אנדרופאוזה: גיל המעבר בגברים-תמונה

בשונה מגיל המעבר הנשי (מנופאוזה), מעטים מכירים את גיל המעבר...

מאת:~~ ד"ר צבי...
01/12/2015
גיל המעבר בגברים: לעבור בשלום - ואף לצמוח מהשינוי-תמונה

מעטים מודעים לכך שגם גברים מתמודדים עם גיל המעבר...

מאת: אסיא מדיקל
19/03/2019
הגיל בעלייה, הטסטוסטרון בירידה-תמונה

בת הזוג יוזמת - והזקפה כבר לא מה שהיתה בעבר? אל תתבייש:...

מאת: פרופסור רפי...
06/06/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטסטוסטרון נמוך?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טסטוסטרון נמוך: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, יש לי בעיה שמתמשכת כבר כ-6 שנים. אני ואשתי בקשר זוגי 17 שנה. יש לנו 3 ילדים. בשנים האחרונות אני כבר לא מרגיש משיכה מינית כלפיה ואיני מקבל זקפה כשאני איתה. יש לציין שגם היא לא אוהבת סקס בלשון המעטה אבל רוב השנים אני תמיד רציתי והיא לא רצתה אך נענתה לי מדי פעם. אני עם טסטוסטרון נמוך ומטופל בזריקות אך עדיין לחשק איתה זה לא עוזר. ויאגרה שעזרה בשנים קודמות כבר לא מזיזה כלום. אין לי בעיה באוננות (לפני הטיפול בטסטוסטרון גם אוננות לא עשיתי הרבה) ולבגוד אני ממש לא רוצה. אני אוהב אותה ולא רוצה לפרק את החבילה. היא לא מעוניינת בטיפול זוגי וחושבת כרגע שהכל נעוץ בי. היא מבחינתה מוכנה לסקס מדי פעם אבל שנינו חוששים שלא אתפקד. מה אפשר עוד לעשות? אשמח ואודה לעצתכם, מוטי

התשובה למעלה

שלום רב. אני גבר בן 39. עניינים ברקע: - תת פעילות הלוטת התריס(מטופל באלטרוקסין) - טסטוסטרון נמוך ביחס לגיל(הגדרה לפי רופא), אני לא מטפל בטסטוסטרון עם תרופות, למרות שהוצע לי לנסות. - מאז הילדות יש לי לעיתים תופעות של הרגשת קפיצות בדופק, מה שכנראה נראה כפעימות מוקדמות(הייתי באקו ובמוניטור לפני כמה שנים) לאורך מספר שנים די רבות(לפחות 15, סביר שיותר) אולי אפילו מהילדות, אני לא בטוח, אני מציג מדדים בספירת דם, שהם די גבוליים או מתחת לנורמה במעט. פרט חשוב מאוד נוסף- גם לאימי במשך שנים ישנם מדדים היכולים להצביע על אנמיה קלה. המדדים שהם מתחת לנורמה הם rbc - 4.16 כשהטווח התקין הוא 4.70 עד 6.10 (לרוב היתה התוצאה שלי 4.30 ובבדיקה האחרונה ירדה ל4.16 hb-13.4 במעבדה התקן הוא 14-18 hct- 38.1 במעבדה התקן הוא 42-52 plt 162 תקין לפי המעבדה אבל נמצא בגבול התחתון היחס במעבדה הוא 130-400 מבחינת הרגשה פיזית, אני מרגיש שנים, לרוב מאוד עייף וחסר מרץ. בפעילות של משקולות בחדר כושר, אני יכול להרגיש מעט סחרחורת לאחר התרגיל. באירובי זה פחות מורגש. גם סובל שנים מחרדות ודיכאון. לסימפטומים יכול להיות אחראי גם החוסר בטסטוסטרון, בלוטת התריס(אם כי זה מאוזן ומטופל) וגם המצב הנפשי, אך גם המדדים בדם אני מניח. שאלות: 1. רופאת המשפחה משום מה שנים לא חושבת על לשלוח אותי לבירור המטולוגי. לא ביקשתי, אולי כי אני רגיל למדדים הללו שנים רבות האם אני צריך בירור המטולוגי? האם זאת אנמיה בהגדרה? קלה/בינונית? 2.  מה הכיוון חשיבה בדבר כזה? האם החוסר היחסי בטסטוסטרון אולי אחראי על המדדים האלו, שכן הוא אחד הגורמים שמשפיעים על יצור כדוריות דם? האם יותר סביר שזה משהו גנטי אם גם לאימי ישנה התופעה(אם כי לא בטוח שבכל המדדים היא מתחת לנורמה, יתכן שרק בhb)? אם זאת תופעה ארוכת שנים שלא משתנה, סביר שזה לא משהו מסוכן במח העצם? 3. ענייני הלב מאוד מודאג לגבי השפעה אפשרית של האנמיה על הלב. האם במדדים שהצגתי לך, זה אנמיה שיכולה לפגוע בלב? תודה רבה, סליחה אם זה ארוך, פשוט היות וזה פורום ואת לא בודקת אותי, רציתי להציג עד כמה שניתן פירוט ודיוק

מדובר בערך גבולי של המוגלובין שלא אמור לגרום לתסמינים או לפגיעה בלב. טסטוסטרון נמוך יכול לגרום לירידה בהמוגלובין. ניתן לפנות לבירור המטולוגי במטרה להבין האם יש סיבה, למרות שכיוון שערך גבולי יש סבירות שחא קשור לבעיה ספציפית.

עקב גלי חום וכו נשלחתי לב.דם הורמונליות.נימצא שפרולקטין בגבול הנורמה אבל הגבוה המקסימךי(אם 400 זה הגבול אז יצא 395)טוסטרון נמוך בגבול התחתון 6.האם דוסטינקס יכול להתאים לטיפול להורדת הפרולטין ואיזון הטוסטרון?ציפרלקס ידוע כמעלה פרולקטין?אבקת חלבון?איזה אופציה טיפולית..בחור בן 30 שוקל כ90 קילו.

טל שלום הטסטוסטרון נמוך ודרש בגילך ברור. מאחר והפרולקטין תקין, דוסטינקס הוא כנראה לא הטיפול.ות לאנדוקרינולוג

האם הזריקות זה יותר אפקטיבי?וההורמון יכול להיות נמוך בגלל נטילת ציפרלקס שנים?אבקת חלבון ששותים?

ציפרלקס לא מוריד טסטטוסטרון. לגבי אבקת חלבון צריך לבדוק טוב מה היא מכילה

שלום וברכה, יש לי מס' שאלות אני בן 29, וחוץ מהאבחנה הסכיזואפקטיבית יש ברקע גם "מבנה אישיות גבולי" ובעבר אבחנה של הפרעה דו-קוטבית והפרעת אישיות (גבולית ותלותית) 1) רציתי לדעת האם "דיכאון עמיד" יכול להתקיים גם כשאין תמונה מלאה של "דיכאון קליני", ז"א רק סימפטומים בודדים של דיכאון עמיד? 2) האם יכול להיות התקף מאני-פסיכוטי או התקף פסיכוטי פרנואידי כתוצאה מנטילת ssri במינון גבוה? ז"א התקף מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שהתקפים כאלה נובעים מעודף דופמין ולא מעודף סרוטונין, איך זה מסתדר? 3) האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה? יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן.. אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך.. מאידך יש לציין שבלעדיהם יש תחושה של חוסר הנאה מדברים, אי שקט והתעסקויות כפייתיות במחלות נפש, אבחנה, רוחניות מיסטיקה ודת.. כמו כן אבחנו לי ברקע חשיבה "overvalued idea" (בעיקר מחשבות דתיות..), מה הטיפול לזה? איך מבחינים בין חשיבה אובססיבית והתעסקויות טורדניות לבין overvalued idea? אני לא יודע אם אצלי זה OCD פעם אבחנו שיש לי"מרכיבים טורדניים כפייתיים".. 4) מה יותר יעיל בייצוב מצב רוח? למיקטל ואריפליי או ליתיום ולמיקטל? למי יש יותר תופעות לוואי של השמנה והורמונים שציינתי (תסמונת מטבולית וחוסר בטסטוסטסטרון), לליתיום או לאביליפיי? איזה מינון של אריפליי לדעתך מתאים לי? (יש לי אישור מהקופה עד 10 מ"ג) עוד שאלה (מוזרה קצת) - האם נטילה של התרופות הנ"ל (אריפליי לוסטרל ולמיקטל) יכולים לעשות בעיות בכניסה להיריון או לגרום למום בילד שיוולד חלילה וחס? כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl בנוסף הערך של MCHC היה 30.7 TSH היה 1.90 mIU/L CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..) שבת שלום

שלום רב קשה לי מאוד להתייחס לכל השאלות , אתה חייב להגיע לאבחון על ידי פסכאטר צריך לאבחן אותך ואז אפשר יהיה לענות על השאלות שלך לשביעות רצונך תודה מראש