תת פעילות בלוטת התריס ופרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/03/2019 | 10:06 | מאת: דנה

בת 36, בריאה בד"כ, מזה כשש שנים מאובחנת עם תת פעילות בלוטת התריס ומטופלת ב100 מק"ג יוטירוקס. לאחרונה הרגשתי סימפטומים שקשורים בבלוטת התריס, למרות שהtsh היה בתחום הנורמלי(4.29) ופניתי לאנדוקרינולוג לטיפול, בעיקר כי רצינו להכנס להריון וידוע שרצוי tsh נמוך מ2.5. האנדו' קבעה שהבלוטה קטנה מאוד, העלתה בחמישים מק"ג לשבוע ואמרה לי לחזור לביקורת אחרי חודשיים. חודש וחצי אח"כ הtsh עלה ל8.09 וכנראה שהפרולקטין גבוה כי יש חלב בשני השדיים. המחזור סדיר ומבדיקה אצל רופאת נשים הכל נראה תקין. חזרתי לאנדו' והיא שינתה את המינון לארבעה ימים בשבוע 150 מק"ג יוטירוקס, ושלושה ימים 100. ובעוד חודש וחצי לבדוק רמות lh, tsh, prolactin, fsh. האנדו' לא ענתה לשאלותי ואודה מאוד להסבר מה קורה לי? למה פתאום הכל יצא מאיזון, מה הסבירות שזו אדנומה? כל שנותר הוא לטפל בtsh ואם הפרולקטין לא ירד אז כן? מה הסבירות לאדנומה במקרה כזה. אני מאוד מודאגת ואין את מי לשאול. תודה מראש

דנה שלום לא תמיד יש הסבר ליציאה מאיזון. לגבי הפרולקטין, אם עדיין מוגבר כש TSH תקין, יש מקום לחפש אדנומה בהיפופיזה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת