קושינג קורטיזול דקסטמזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/02/2019 | 22:34 | מאת: טולי

שלום דוקטור עשיתי בדיקת שתן במסגרת בדיקות גופניות כלליות נמצא לי קורטיזול גבוה בשתן, נשלל קושינג אחרי מבחן דקסטמזון נניח עכשיו אני יעשה שוב בדיקת שתן כי לא עשיתי שוב אחרי המבחן דקסטמזון וימצא לי שוב קורטיזול גבוה, מה יכולה ליהות סיבה לקורטיזול גבוה? מעבר לחרדה וקושינג ? מה יכול לגרום עוד לרמות גבוהות של קורטיזול בשתן ? אודה לך לך על התשובה מראש האם יש עוד גורמים שיכולים לעלות קורטיזול....

טולי שלום לרוב מה שמעלה את הקורטיזול בשתן זו השמנה או נטילת הורמונים. בכל מקרה אם הטסט תקין אין צורך לחזור על השתן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת