רמת קורטיזול גבוהה באסוף שתן ותקינה בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/02/2019 | 13:32 | מאת: יוסי

בן 70. רמת סוכר 130-140. נוטל 1גלוקומין ו-omnic . במספר בדיקות חוזרות -אסוף שתן רמת הקורטיזול בסביבות 1140. בבדיקת דם רמת הקורטיזול תקינה. ירדתי במשקל לאורך זמן ללא ממצאים כלשהם בבדיקות מקיפות. איך ניתן להסביר את הפער?.

יוסי שלום מה הנורמה של הבדיקה? האם אתה בעודף משקל?

14/02/2019 | 09:03 | מאת: יןסי

רמת הנורמה לקורטיזול בשתן 138-524. בבדיקות חוזרות הרמה אצלי בסביבות 1140.רמת הקוריזול בדם בטווח הנורמה.אני יורד במשקל לאורך זמן ללא ממצאים כלשהם בבדיקות מקיפות שנערכו לי, כולל CT בטן

קרוב לוודאי שמדובר בסטיה של הבדיקה עקב השמנה אבל עלייך לבדוק את העניין

14/02/2019 | 11:09 | מאת: יוסי

אין השמנה . יש הרזיה מתמשכת. התוצאות שציינתי חוזרות על עצמן פעם שלישית הן בדם והן בשתן

עלייך לפנות לרופא, אין זה מקרה להתייעצות ברשת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת