תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/01/2019 | 10:29 | מאת: דוריה

אני נוטלת ליריקה 150 גרם פעמיים ביום כבר שנתיים. האם תרופה זו יכולה להחמיר מצב של תת פעילות בלוטת התריס. תרופה זו ניתנה בגלל נירופתיה. יש לי השימוטו כבר שלושים שנה וכן נוגדנים חיובים למחלה זו. בדיקה אחרונה TSH 23.90 T4 10.74 בעבר TSH כל פעם עם עליות וירידות עד 12 T4 תקין האם זה מצב שמצריך טיפול. והאם תת פעילות בלוטת התריס גורמת לכבדות ברגליים, שמלווים בכאבי שרירים חזקים. בעבר ניסתי לקחת סינטרואיד אולם זה גרם ליותר כאבי שרירים.

דוריה שלום ליריקה לא מחמירה תת פעילות וכן, כדאי בהחלט לטפל בתת פעילות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת