נגישות
נגישות

חשש למחלת ההאשמיטו בגלל שינוי TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/12/2018 | 14:21 | מאת: שני

שלום, עקב הפסקת גלולות לפני חצי שנה חלה נשירת שיער ו"חררה" (מן פריחה בעור ללא גירוי) בעור והרגשה של אי נוחות בגרון. עשיתי 2 בדיקות דם אחת אחרי השניה בהפרש של שבועיים - 09.08.18- TSH 0.21 T3-3.9 T4-1.6 19.08.18-TSH-0.07 T3-1.6T4-4.3 THYROGLOBULIN- 16.3 THYROGLOBULIN AB-29.9 בנוסף נעשה אולטראסונד בלוטת התריס- אינה מוגדלת,מרקמה מגורגר עם אי אחידות דיפוזית קלה,ללא עדות לקשריות. אונה ימינת 45*14*16 ממ. אונה שמאלית 42*12*16 ממ. איסטימוס עובי 2 ממ. סביב ב.תריס נצפו מספר ב.לימפה תגובתיות בגודל עד 15*5 ממ. ב07.10.18 לאחר שהפריחה בעור נעלמה אך יש עייפות ועור יבש מאוד עשיתי בדיקות דם- TSH-6.15 T4-0.9 T3-2.9. מאחר והTSH השתנה מחוסר ליתר חששתי למחלת ההאשמיטו לכן בקשתי בדיקת דם נוספת- TSH-3.02 THYRO AB<20 . ANTI THYROID PEROXID-361 האם הכמות נוגדנים של אנטי תראיוד פרוקסידז וההבדלים בTSH מעידה על שיש בעיה של מחלת האשמיטו?

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום קרוב לוודאי שיש מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס שאפשר לקרוא לה השימוטו, אך כל עוד TSH תקין נדרש מעקב בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת