תת ויתר פעילות בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/11/2018 | 00:24 | מאת: בר

שלום אשמח לקבל חוות דעת בת 25 ברקע מאז גיל 10 בערך ,עם נטייה לתת פעילות של בלוטת התריס פעם מאוזן פעם בתת .. היתי במעקב תמיד וביצעתי אף אולטרסאונד ...עד לפני שנתיים הרופא המליצה להשאר במעקב ולא לתת טיפול, לפני שנתיים שניגשתי למומחה אנדוקרינולוג והסברתי שאני רוצה להכנס להריון התחלנו טיפול ביותירקס במינונים שונים תחילה 50 מג יום כן יום לא ,לאחר מכן 50 מג 5 ימים , לאחר שראינו שעדיין אין הטבה הוגדל המינון ל50 מג 7 ימים היתה התייצבות לחודשיים שבהן ניסיתי להכנס להריון ללא הצלחה,לאחר חודשיים בבדיקה שערכתי נמצא כי הבלוטה מתפקדת ביתר פעילות הורדנו את המינון 50 מג שוב ל5 ימים עדיין לאחר חודש וחצי הבלוטה היתה בתפקוד יתר ,לאחר מכן הפסקתי את הטיפול בהוראת הרופא למשך חודשיים לגמרי ,לאחר בדיקה עדיין אני נמצאת בפעילות יתר כרגע , הרופא נתנה לי בדיקה לביצוע נוגדנים tsi שיצא ערך 1000 וt3 t4 שיצאו גבוהים tsh נמוך מ0.03 ,להבנתי מהרופא יש לי מחלת גרייבס וצריך להתחיל טיפול תרופתי שונה כמה שאלות :האם יתכן שמתת פעילות עברתי לפעילות יתר סתם ככה? האם זו תופעה ידועה? הרופאה שלחה אותי למיפוי האם יש צורך בו לאחר שבדיקת הנוגדנים הראתה בבירור שיש בעיה ? (אני לא מעוניינת להחשף לקרינה מיותרת) איך מתבצע משך הטיפול כרגע ומתי אוכל להכנס להריון? חשוב לציין שכל הסיפור הזה למעלה משנתיים ועדיין הבלוטה לא מאוזנת מרגישה תמיד עייפה ,נשירה,מחזור לא מאוזן (לאחר הפסקה של גלולות כמעט שנה) אשמח למענה תודה רבה

בר שלום יש מקרים שעוברים מתת ליתר פעילות כיוון שמדובר במחלה אוטואימונית דומה. מומלץ לבצע מיפוי לשם אבחנה ודאית, הקרינה מינימלית כל עוד את לא הרה. הטיפול נמשך זמן אבל לרוב מתאזנים תוך שבועות ספורים

27/11/2018 | 20:33 | מאת: בר

שלום תודה רבה על המענה האם הכרחי לבצע מיפויי אם בבדיקת נוגדנים נראה שיש גרייבס? נחשפתי כבר ל2 בדיקות ct בעבר ואני לא רוצה להחשף שוב לעוד בדיקות כאלה אם לטענתך לאחר כמה שבועות של טיפול הבלוטה מאוזנת ניתן להכנס להריון? הרופאה אמרה לי שעם הכדורים האלה אסור יש משהו שפיספסה?

27/11/2018 | 20:34 | מאת: בר

אשמח לתשובה חוזרת

איזה כדורים קיבלת?

03/12/2018 | 18:54 | מאת: בר

קיבלתי Methimazole למחלת גרייבס אגב עוד שאלה יכול להיות שהכדור יוטירקס שלקחתי בעבר גרם למחלת גרייבס ?? (ולא ממינון )יתר אני כבר 4 חודשים ללא יותירקס ועדיין בפעילות יתר מזכירה שנים היתי בתת פעילות שפתאום הפך ליתר

חד משמעית לא

12/12/2018 | 11:31 | מאת: בר

תודה על התשובה אם אובחנה מחלת גרייבס האם לאחר טיפול המחלה יכולה לחזור ? והאם יש סיכוי שפתאום אחזור לתת פעילות בלי טיפול? הרי פעם היתה רק בתת אם זה מחלה הוטומאומנית למהה זה לא לא היה עד עכשיו השימוטו?

כן, מחלת גרייבס עלולה לחזור כמה פעמים בחיים ולכן גם חשוב להישמע להוראות הטיפול

12/12/2018 | 14:04 | מאת: בר

לא קיבלתי מענה מלא על השאלה איך לא קבעו שזה השימוטו אם תמיד הייתי בתת פעילות ובכלל למה יש הגדרות לזה אם זה זה עלול לקפץ מתת ליתר

05/01/2019 | 22:01 | מאת: בר

שלום בהמשך למה שכתבתי לך בעבר ובעקבות מחלת גרייבס הרופא נתנה לי מקרפטיזול 20 מג כרגע אני לוקחת את הכדור 3 ימים וממש מרגישה מוזר,התחילו בחילות וסחרחורות ,הרגשה שהראש לא במקום ..ועייפות ,רציתי לדעת אם ההרגשה הזו יכולה להיות מהכדור? ואם כן תוך כמה זמן זה חולף האם יש סיבה לפנות לאנדוקרינולוגית שלי? היא נתנה לי בדיקות מעקב של הבלוטה +ספירה שיש לבצע לאחר 5 שבועות עם הכדורים אודה לתשובתך .

כל כדור יכול לגרום לכל תופעת לוואי. אם נראה לך שזה קשור לכדור ולא חולף,צרי קשר עם הרופאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת