בלוטת המגן.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/08/2018 | 10:56 | מאת: נעמה

שלום אני בת 41 בריאה בדרך כלל. ב 2012 בבדיקת דם שגרתית היו ערכים חריגים ב tsh מתחת לנורמה ולאחר חודשיים מעל הנורמה. במקביל t3 היה אז קצת מעל הנורמה ו t4 היה תקין. מאז 6 שנים נבדקתי כל חצי שנה רוב הזמן ה tsh היה תקין עם שתי חריגות כלפי מעלה כש ה t3 ו t4 תמיד תקינים - לא קיבלתי שום טיפול ואין לי תסמינים דרמטיים פרט לקצת עייפות בערב באחרונה. בבדיקת נוגדנים לבלוטה בשם TSI בשנת 2016 תוצאה של 185 שזה מעל הנורמה. בינואר השנה בוצעה בדיקת ct של החזה עם יוד עקב גידול שפיר שהוסר לאחר הבדיקה. ביצעתי השבוע בדיקת tsh עדכנית והערך יצא 9.5 וה t3 ו t4 תקינים אני צפויה לעבור בשבוע הבא בדיקת ct חזה עם יוד למעקב. אבקש לשאול האם מבחינת בלוטת המגן מותר לי לקבל זריקת יוד. הבנתי שיוד עשוי לשבש את הבלוטה ואני חוששת שזה יביא לשיבוש קבוע שייאלץ אותי לקחת כדורים. תודה רבה

נעמה שלום אכן, יוד עלול לשבש את תפקוד הבלוטה אך לרוב מדובר בתופעה חולפת. אם חשוב לבצע בדיקה עם יוד יש לבצעה ולעקוב אחר תפקודי הבלוטה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת