יתר פעילות בלוטת התריס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/08/2018 | 16:53 | מאת: Julia

שלום רב, אני בשבוע 11, הריון ראשון לאחר שנתיים של טיפולי פוריות. רקע של תת פעילות בלוטת התריס, מאוזנת על פי בדיקות הדם. לפני כשנה הוחלף היותירקס ב סינטרואיד והוגדל המינון ל600 מ״ג בשבוע. כמו כן נוטלת תמיכה הורמונלית ( אסטרוגן ו פרוגסטרון) עד תום השליש הראשון. במהלך טיפולי הפוריות עוקבת באופן תדיר (אחת לחודש) אחר ערכי הבלוטה. 3 חודשים לפני הכניסה להריון חלה ירידה הדרגתית בערכי ה TSH מערך של 0.77 עד 0.16 (כיום). יש לציין כי ערכי ה FT3 ו FT4 בטווח התקין. יצרתי קשר עם האנדוקרינולוג המטפל בי ושאלתי האם יש סיבה לדאגה, והאם כדאי להוריד מינון של סינטרואיד. הוא טען שאין מה לדאוג מיתר פעילות בהריון, רק מתת פעילות. זהו הריון יקר שהושג בעמל רב ואני חוששת שחוסר איזון של הבלוטה עלול להזיק להמשכיותו. אשמח לשמוע עוד דעות. תודה מראש

ג'וליה שלום בגדול הוא צודק, אפשר להוריד מעט את המינון כרגע ולעקוב בעוד חודש

12/08/2018 | 20:30 | מאת: Julia

תודה על התשובה המהירה! הרופא שלי לא מוכן להוריד לי מינון. האם יתר פעילות יכול להזיק לעובר ולהמשכיות ההריון? אילו ערכים / תסמינים מהווים סימני אזהרה? האם כדאי להתעקש איתו על הורדת המינון? תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת