מודאגת!!! עזרההההה בבקשה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

12/02/2018 | 12:19 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני חצי שנה אחרי לידה, במהלך ההריון ומעט אחריו הרגשתי תופעת של פעילות יתר בבלוטה אך הייתה מאוזנת בבדיקות דם לאחר ההריון תוצאה של: TSH - 0.03 בגבול התקין אך העליון: T4 - 19.1 T3- 6.35 בבדיקת US: באונה ימנית היפואקוגני ולא הומוגני בגודל כ " 04 x 6.0 ס "מ, גבולות מטושטשי ולא ווסקולרי . באונה שמאלית קשר איזואקוגני ע מוקדי נוזליי בתוכו ו " Sign Halo מאוד ווסקולרי בהיק% מ " .ס 1.6 x 0.9 " כ בגודל פרתירואיד : לא הודגמו בלוטות רפ תירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות בצוואר : מצד ימי – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. הרופא אמר שיש חשש לTPO מה זה? לאחר שינוי תזונה מרגישה מעולה ללא תופעות. האם יש סיבה לדאגה? מה אומר הממצא בצד שמאל? שלחו אותי למיפוי יוד רדיואקטיבי האם זה נדרש?

שלום רב האם את נוטלת טיפול תרופתי? איני מצליחה להבין את גודל הממצאים ב US לגבי בדיקת הדם ניתן להמתין או לבצע מיפוי בלוטת תריס על מנת לאבחן את הסיבה לחריגה בבדיקות. קרוב לוודאי מדובר בדלקת שתחלוף מעצמה.

12/02/2018 | 15:24 | מאת: NOT_FOUND

ללא טיפול תרופתי. ממצאים בUS: באונה שמאלית קשר איזואקוגני עם מוקדים נוזליים בתוכו וסקולרי בהיקף 1.6 * 0.9 ס"מ מלבד זה כל השאר תקין ונקי. השאלה שלי אם זה מסוכן? על מה מדובר? האם זה יכול להיות סרטני?

יש לבדוק ולעקוב, סיכון נמוך מאד לממאירות

13/02/2018 | 20:32 | מאת: מור

תודה רבה ד״ר

13/02/2018 | 13:38 | מאת: מור

לא נוטלת תרופות. הממצא בus: באונה שמאלית קשר איזואקוגני עם מוקדים נוזליים בתוכו ו " Sign Halo מאוד ווסקולרי בהיקף בגודל של 0.9*1.6 ס״מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת