תסמונת קושינג??? קורטיזול גבוה..

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/01/2018 | 18:24 | מאת: קרן

אני בת 44. לאחר כריתת שחלות עקב נשאות BRCA1 לאחרונה השמנתי מאוד. פניתי לאנדוקרינולוג. בדיקות דם יצאו תקינות. קורטיזול באיסוף שתן יצא גבוה. האם יש לי גידול ביותרת הכליה? האם זה שפיר? מה הטיפול לכך? האם מסכן חיים?

קרן שלום מה רמת הקורטיזול בשתן ומה הנורמה? האם את נוטלת משאפים או משחות שמכילות סטרואידים?

02/01/2018 | 15:03 | מאת: קרן

עליתי כ-40 קילו. מאז כריתת השחלות. לפני כשלוש שנים. אני נוטלת הורמונים- תרופה בשם אנג'ליק. מאז כריתת השחלות. נורמה מקסימום של קורטיזול כ-500. והתוצאה שלי באיסוף שתן כ-700

בעקרון זו לא תוצאה מחשידה אך מובן שיש להמשיך בירור

02/01/2018 | 15:09 | מאת: קרן

נוטלת אנג'ליק- הורמונים מאז כריתת השחלות. מאז עליתי כ -30 קילו נורמה קורטיזול - כ-500. התוצאה שלי - 700 באיסוף שתן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת