יוד רדיואקטיבי 131 סכנות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

16/12/2017 | 18:40 | מאת: שירי

בת 31 tsh 0.02 יתר הערכים תקינים . במיפוי גוש אחד עם קליטה מוגברת. הוצע לי טיפול ביוד. האם זה הטיפול הנכון? האם יש טיפול טבעי? מהם הסכנות משימוש ביוד רדיואקטיבי?? לטווח הרחוק? האם יוד זה עלול לגרום לסרטן בבלוטה?

שירי שלום בעקרון, טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך, הוא הטיפול המומלץ כאשר מדובר בקשר טוקסי כמו אצלך לפי התיאור. הטיפול אינו מסוכן. צריך לקחת בחשבון סיכון נמוך לפתח לאחר מכן תת פעילות וצורך בטיפול תרופתי קבוע.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת