יוד 131: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

יוד 131: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

רעייתי החלה לקבל טיפול בבית עם קפסולת יוד 131. האם אפשר לדעת מהם אמצעי הזהירות הנחוצים לי כמי שסועד אותה בבית. משתמש בשרותים ומקלחת נפרדים. רעייתי מתנהלת בחדר ניפרד והמזון מוגש לה בכלים חד פעמיים. 1. מה המרחק המינימאלי שצריך להיות ביננו כמה ימים? 2. האם קיימת קרינה באביזרים הסניטארים כתוצאה משימוש בהם? ואם כן עד מתי? 3. ומה הסימנים עלי אם נחשפתי לקרינה? תודה מראש.

שלום רב, כדי לענות לשאלתך נעזרתי בסבינה רביב, עובדת של מכון לרפואה גרעינית. להלאן תשובותיה: 1. מרחק מנימלי 1.5-2 מטר אחרי 3 ימים. 2. קרינה לא קיימת באביזרים סניטריים. את האמבטיה אחרי שימוש לשטוף עם מים וסבון. ב בשרותים להוריד פעמיים מים. לשמור שטיפות של שתן לא ישארו על האסלה. את המברשת שיניים לזרוק אחרי סיום בידוד ביום השמיני. 3. אין סימנים אחרי חשיפה גם אם מינון הוא גבוה יחסית 150-200 mCi. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה מכל הלב לצוות עבור ההתיחסות המהירה והברורה. א ר.

בשמחה, ילנה

בת 31 tsh 0.02 יתר הערכים תקינים . במיפוי גוש אחד עם קליטה מוגברת. הוצע לי טיפול ביוד. האם זה הטיפול הנכון? האם יש טיפול טבעי? מהם הסכנות משימוש ביוד רדיואקטיבי?? לטווח הרחוק? האם יוד זה עלול לגרום לסרטן בבלוטה?

שירי שלום בעקרון, טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך, הוא הטיפול המומלץ כאשר מדובר בקשר טוקסי כמו אצלך לפי התיאור. הטיפול אינו מסוכן. צריך לקחת בחשבון סיכון נמוך לפתח לאחר מכן תת פעילות וצורך בטיפול תרופתי קבוע.

יבת הבדיקה: הערכה סיסטמית בחולה עם שאת תירואיד. מצב לאחר כריתת תירואיד. הבדיקה בוצעה עד כ-6 ימים לאחר טיפול ביוד–131) 30 מיליקיורי) לאחר מתן תירוג'ן. ממצאים: הודגמו ריכוזי קליטת חומר בצוואר תחתון דו-צדדי ובצוואר עליון האמצעי ככל הנראה מדובר בשארית קליטה במיטת הבלוטה ובאונה הפירמידלית. לא הודגמו ריכוזים אקטופיים ברורים בשאר אזורי הגוף שנבדקו, החשודים לפעילות ומעורבות המחלה הבסיסית. על פי ה-CT הודגמו הצללות בלתי ספציפיות בבסיסי הריאות דו-צדדית, ללא ממצא פוקלי . ללא עדות לתפליט פלאורלי . ממצא נוזלי מאורך במיצר פראווסקולרי פראטרכיאלי מימין ללא קליטת חומר. לקורלציה קלינית ולהמשך בירור. לסיכום: קליטת חומר במיטת בלוטת התריס דו-צדדי ובאונה פירמידלית. ללא ממצאים יודופיליים בשאר אזורי הגוף, החשודים לפעילות ולמעורבות המחלה הבסיסית. למעקב קליני, מעבדתי, US צווארי ומיפוי יוד – 131 ביקורת בהתאם.

נראה לי שמדובר בציסטה שלרוב זה ממצא שפיר.

תודה על תשובתך המהירה. קראתי שיוד 131 עלול לגרום לסרטן לכן חוששת מאוד מהטיפול. האם זה נכון?

לא במינונים הללו