שתן מוגבר, שאלה לגבי בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/12/2016 | 11:06 | מאת: איש

שלום. אני גבר בשנות ה30+. זה כשלושה חודשים אני סובל משתן מוגבר. אני מטיל שתן בתדירות גבוהה ובכמויות גדולות. השתן שקוף לחלוטין. לעיתים, לאחר שתיית כוס מים, לאחר פחות משעה כל כוס-המים מופרשת החוצה - כמות גדולה, ושתן שקוף לחלוטין. לעיתים הבעיה גורמת להתעוררות באמצע הלילה, עקב צורך להטיל שתן. אני חושד שיש לי תפלת השתן (diabetes insipidus), אבל זה, כמובן, רק חשד שלי. רופא משפחה שלח לבדיקות כלליות - הכל תקין. בדיקות של דלקות בדרכי השתן - הכל תקין. בדיקות std - תקין. רופא-המשפחה אמר שסביר שלא מדובר בערמונית, מכיוון שמדובר בכמויות גדולות של שתן כל פעם. הלכתי למומחה לאנדקרינולוגיה. שלח אותי לבדיקות דם ושתן. אחת הבדיקות היא בדיקת ADH. במעבדה של קופת חולים אמרו לי שתוצאות הבדיקה (של ADH) צפויות רק בעוד ארבעה חדשים. השאלות שלי: 1. האם יש סיבה שהבדיקה מתמשכת לארבעה חדשים? האם זה אופי הבדיקה, או שפשוט יש תור כלשהו של בדיקות שמחכות במקרר, והתור ארוך ונמשך ארבעה חדשים? 2. האם יש דרך לבצע בדיקה שבה אקבל תוצאות מהירות, נאמר תוך שבוע, ולא תוך ארבעה חדשים. 3. האם בדיקת דם יחידה של ADH מספיקה כדי לאבחן? האם אין צורך בטסט ממושך יותר? 4. האם בדיקה הדם הנ"ל בודקת את כל סוגי תפלת השתן, או שיש סוגים שהבדיקה הנ"ל לא יכולה לגלות ויש צורך בבדיקות אחרות? 5. האם יכול להיות הסבר אחר לבעיה שלי? (אגב, תוצאות חלקיות של בדיקות הדם הראו שנתרן תקין, אשלגן תקין, גלוקוז תקין, קראטינין תקין, eGFR תקין, קורטיזול תקין, אוריאה תקין. בדיקות שתן של רופא משפחה מלפני חודש וחצי הראו שאוסמלליות בשתן תקינה, ורכיבים נוספים בשתן (ph, nitrit, ketone ,urobilinogen, glucose, bilrubin, protein, ) הכל תקין, בקטריולוגיה בשתן - אין (הכל שלילי), בדיקות דם של רופא משפחה גם הכל תקין: כימיה בדם, המטולוגיה ספירת דם, וגם TSH - הכל תקין). תודה רבה מראש על התשובות.

שלום לך אוסמולריות תקינה של השתן ונתרן תקין שוללים לרוב DIABETES INSIPIDUS ובדיקת ADH אינה אמינה אין לי מושג מדוע נאמר לך 4 חודשים, איני משתמשת בבדיקה זו מציעה להיות בקשר עם האנדוקרינולוג כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת