האם פוסט טראומה? אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

03/02/2020 | 06:59 | מאת: Not found

אני מאובחנת כסובלת מחרדות ומהפרעת אישיות תלותית שנים רבות ובילדות נחשפתי לאלימות פיזית ומילולית בבית. מתמודדת עם דיסוציאציה הקרויה בשם דה ריאליזציה 4 חודשים כבר כשמתלווה אליה הפרעת חרדה קשה ביותר והבהלות מכל רעש או מגע ותלונות סומטיות עד לפחד מאובדנות. אציין שטרם התפרצות ההפרעה נחשפתי פעמיים לאירוע מוות ולתהליך ההלוייה וכן בזמנו הפסקתי עם הציפרלקס כדור שהתחלתי לקחתנ מ2013 עקב דה ריאליזציה שהופיע לי כמה ימים אחרי אירוע אלים שעברתי מצד אבי. האם יכול להיות שאני סובלת מפוסט טראומה? איך עובד כל התהליך הזה עד להחלמה מלאה? אציין שאני נמצאת בטיפול/שיקום יום כבר חודשיים. ציינתי שמקבלת טיפול תרופתי בשם אנפרניל חודש וחצי כבר.

כדי לאבחן פוסט טראומה צריכים להיות מספר מאפיינים למשל סיוטי לילה פלשבקים מהאירוע עצמו ותגובת המנעות, לא ניראה לי שיש כאן פוסט טראומה אבל המטפלים שלך אמורים לאבחון אותך וזה עדיף מאשר ככה שאני לא מכיר את החולה עצמו .

מנהל פורום בריאות הנפש