בעיה בגב

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/09/2011 | 11:59 | מאת: משה

שלום וברכה. אני בן 26, בריא בד"כ. מדי פעם מופיעים כאבים בגב התחתון, לעתים רחוקות עוד יותר יש הקרנה לרגל, אך אין זה כאב חמור. להלן ממצאי בדיקה שעשיתי: יישור לורדוזיס מותני ליסטזיס דרגה 2 בין L5S1 רגישות מעבר גבי מותני נוירולוגיה תקינה SLR שלילי. הרופא המליץ לי להימנע מעומס על הגב, כהרמת משקולות, ומכיפוף הגב לאחור, כמו באקרובטיקה. האם כדאי לי לעסוק בענפים הבאים (באופן מבוקר ומהנה): 1. ריצות קצרות ("ספרינטים"); 2. ריצות ארוכות (2000-3000 מטר); 3. כדורגל; 4. אימון כנגד משקל הגוף, כמו מתח, שכיבות סמיכה וכיו"ב. תודה רבה.

21/09/2011 | 15:39 | מאת: ירון טילינגר

שלום . על מנת להשיב בצורה מדוייקת אנה הוסף לי את המידע הבא:. 1-האם בצעת את הפעילויות האלה בעבר? האם אתה מבצע אותן כעת? 2-מה התדירות שאתה מתעמל בה כעת ובאיזו פעילות ? 3-האם בפעילות גופנית שאתה מבצע כעת יש לך כאב גב תחתון או רגל? מחכה למידע על מנת לענות. ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך.

21/09/2011 | 16:04 | מאת: משה

1. בעבר ביצעתי את כל הפעילויות שציינתי בשאלה, לא את כולן באותה תקופה. כעת איני פעיל גופנית, מזה כשנה וחצי. 2. הפעילות המירבית כעת היא הליכה ערה, לא לשם ספורט אלא לשם הגעה. 3. אין בהליכה כאבים. גם בעבר, לא זכורים לי כאבים מיוחדים בגב בתקופות בהן הייתי פעיל. למעט תקופת הגדילה, בנערותי. אציין שאני מרגיש צמא לפעילות גופנית ממריצה, מאתגרת, מרעננת ומהנה. תכננתי להירשם לחדר כושר עם בריכה. תודה לך על הרצינות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי