סדק בפטישון החיצוני

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/03/2015 | 22:23 | מאת: אור שן

שלום,לפני כשבוע וחצי נפלתי במשחק כדורסל ומסתבר שיש לי סדק/שבר ללא תזוזה בפטישון החיצוני.הלכתי לשתי רופאים אחד אמר סדק והשני אמר שבר ללא תזוזה.ההיתי רוצה לדעת מה ההבדל ביניהם.בנוסף אני כבר לא כל כך מתקשה לדרוך על הרגל במיוחד עם האביזר שנתנו לי, אז רציתי לשאול מתי אוכל לחזור לשחק כדורסל בצורה מלאה?.עוד שאלה שלי היא האם בזה שאני דורך על הרגל עם האביזר(aircast) אני גורם להחמרה במצב של הסדק.

שלום אור, בשני המקרים מדובר בשבר. הפרשנות היא לגבי חומרת השבר. כאשר מדובר בסדק, הכוונה לשבר קטן ללא תזוזה או תזוזה מזערית בין חלקי העצם השבורה. לגבי החזרה לפעילות מומלץ שתתייעץ עם הרופא המטפל. במידה והרופא אמר שאתה יכול לחזור לשחק כדורסל, הסד (air cast) מסייע בייצוב הקרסול ומניעת חבלה חוזרת ולכן מומלץ להשתמש בו כל עוד יש כאבים ותחושת היציבות עדיין לא מלאה. בנוסף כדאי שתתייעץ עם פיזיותרפיסט לגבי תרגילים לשיפור היציבות של הקרסול. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי