ספונדילוליזיס

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/08/2014 | 23:00 | מאת: אמיל

אהלן, הנני בחור בן 24 בריא ומתאמן בחדר כושר 6 פעמים בשבוע אימוני התנגדות עם משקלים גבוהים בצורה מסודרת ורצינית כבר 5 שנים. סובל מכאבי גב כ10 שנים עם איבחון של בלט דיסק בL4-5 כבר 10 שנים. במשך השנים אני סובל מכאב קל שלאחר אימון משתחרר לי הכאב עקב "קליקים" שנוצרים בגב התחתון ואז הכאב נעלם ואני מרגיש משוחרר. לפני שבועיים נתקפתי כאבים חזקים מהרגיל בגב והמשכתי להתאתמן בצורה קלה יותר,לאחר כמה ימים נתקפתי כאבים עזים בגב שהקרינו לרגליים. מיידית ביצאו לי CT ואובחן לי עפ האורטופד ספונדילוליזיס עם ליסטיזיס קלה. נקבע תור לפיזיוטרפיה רק בעוד זמן רב דרך הקופח... ** מה עליי לעשות כרגע עד הטיפולים? *** האם מותר להמשיך ולהתאמן בתרגילים אשר לא יוצרים לחץ רב על האזור הבעייתי ולהמנע מתרגילים המשרים כאב. האם להפסיק לחלוטין אימוני התנגדות? מאוד מודה ומחכה לתשובה... תודה רבה.

אמיל שלום, על פי ממצאי הדימות, מדובר בסוג של שבר בחולייה. ייתכן שאתה חי איתו כבר תקופה ממושכת. בכל אופן עקב ההחמרה בכאבים אני ממליץ על לפחות 3 חודשים של מנוחה מאימון התנגדות כולל ביצוע תרגילי כפיפות בטן.לאחר מכן ובהתייעצות עם האורתופד יש להחליט עם תוכל לחזור לאימון התנגדות בהדרגה . וגם אז יש למנע מהרמת משקלים כבדים למשך תקופה ממושכת יותר. רפואה שלמה.

20/08/2014 | 12:56 | מאת: אמיל

מניסוח הדברים לא ברור לי אם כדאי להימנע מכפיפות בטן לסוגיה השונים, או שכדאי להמשיך בהם? תודה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי