אבחנה של carpal tunnel ביד שמאל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

22/03/2014 | 06:56 | מאת: אוסקר

לפני מספר חודשים לאחר רכיבה על טרקטורון עם רעידות הגה חזקות איבדתי תחושה ב 3 אצבעות ובבדיקת eng אובחן חסימה בcarpal tunnel וקבלתי המלצה לניתוח. 1. האם יש פיזיוטרפיה שיכולה לעזור לבנייה זו ללא ניתוח? 2. איזה סוג של פיזיוטרפיה צריך לאחר ניתוח ולכמה זמן?

אוסקר שלום, ירידה בתחושה באצבעות כף יד על רקע פגיעה עצבית בתעלה הקרפלית יכולה אכן, להגרם עקב ויברציות\זעזועים ממושכים. לעתים העצב נפגע באופן חלקי ומתאושש באופן ספונטני. בפיזיותרפיה תוכל לקבל טיפול ידני והדרכה לתרגול להנעת העצב והרקמות הרכות שמסביב. במידה ולא תפתר הבעיה אפשרלחשוב על אפשרות ניתוחית. לאחר הניתוח, המטרה, להניע את הצלקת ואת הרקמות הרכות שמסביב לעצבים, בתעלה הקרפלית, זאת על מנת למנוע הדבקויות . כ"כ תקבל הנחיות לתרגול לצורך חיזוק השרירים ביד. משך הזמן תלוי במידת ההגבלה בתפקוד ובכאבים. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי