גמישות יתר אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

07/03/2013 | 16:10 | מאת: רויטל

שלום רב, ביתי הקטנה בת שנה וחצי נולדה עם גמישות יתר. טופלנו במכבי אצל פיזיוטרפיסטית לילדים ובזכות עבודה קשה הילדה החלה ללכת לפני כשבועיים ומאז עושה זאת כל יום כל היום :-) העניין הוא שקשה מאוד להרים את הילדה, היא כבדה כאילו לא מחזיקה את עצמה כנדרש. חשוב לציין שהמוטוריקה העדינה והגסה שלה טובות מאוד ושהפיזיוטרפיסטית היתה מאוד מרוצה מההתקדמות שלה. האם מצב זה תקין? תודה מראש

שלום רויטל, לעתים לילדים עם גמישות יתר יש נטייה לרפיון שרירים קל, הנקרא בשפה המקצועית היפוטוניה, כלומר מתח שרירים נמוך מעט מהנורמלי.במצב כזה, הילד יתקשה מעט להחזיק את עצמו יציב וישנה תחושה שכאשר אנחנו מרימים אותו הוא "נוזל" לנו מהידיים כלפי מטה. היפוטוניה הינו מצב חריג אך בגדר הנורמה. במצב זה יש צורך מתמיד גם עכשיו וגם בהמשך שנות הילדות, לחזק את השרירים על ידי בצוע פעילות גופנית סדירה. כעת, זה יותר בגני המשחקים והג'ימבורי ובהמשך בחוגי התעמלות וספורט. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי